AMANDAH ANDERSSON     

AMANDAH ANDERSSON

 

 

FANNY SCHULTZ  Stockholmsbaserad illustratör och formgivare.  Arbetar bäst med en smal tuschpenna på vitt papper och hämtar inspirationen från mytologin, gamla sagor, samt det egna stökiga sinnet.  Ritandet har alltid fungerat som ett slags språk och material och underlag har egentligen aldrig spelat någon större roll, vilket har varit en tillgång för skapandeprocesserna. Under de senaste två åren har Fanny blivit mer och mer intresserad av det genuina hantverket inom grafiktryck och läser för tillfället vid Grafikskolan i Stockholm med inriktningen artists books. För att blåsa nytt liv i de gamla klassikerna har tankebanan kretsat kring det psykedeliska mötet med absurdismen, samtidigt som illustrationerna är utförda på ett vis som flirtar med dåtid. Instagram: @schulverket  

FANNY SCHULTZ

Stockholmsbaserad illustratör och formgivare.  Arbetar bäst med en smal tuschpenna på vitt papper och hämtar inspirationen från mytologin, gamla sagor, samt det egna stökiga sinnet. 

Ritandet har alltid fungerat som ett slags språk och material och underlag har egentligen aldrig spelat någon större roll, vilket har varit en tillgång för skapandeprocesserna.

Under de senaste två åren har Fanny blivit mer och mer intresserad av det genuina hantverket inom grafiktryck och läser för tillfället vid Grafikskolan i Stockholm med inriktningen artists books.

För att blåsa nytt liv i de gamla klassikerna har tankebanan kretsat kring det psykedeliska mötet med absurdismen, samtidigt som illustrationerna är utförda på ett vis som flirtar med dåtid.

Instagram: @schulverket

 

MALVA FÜRST  Malva Fürst är skolad i de grafiska hantverken/ artist books på Grafikskolan i Stockholm och har precis avslutat tredje året på utbildningen Grafisk Design och Illustration på Konstfack. Med en bakgrund av fleråriga historiestudier hämtar hon ofta inspiration från kulturella och politiska uttryck i olika tider och samhällen. Att arbeta både med form och innehåll blir därför naturligt. Hantverk och taktilitet är också en viktig inspirationskälla och favoritmaterialet är papper. Att arbeta detaljerat med helheten är den röda tråden som binder ihop hennes arbete med bild, text och bok. Malva har gjort omslagen till serien "Skräck och mystik". Hennes detaljerade och välkomponerade illustrationer är på samma gång vackra, mystiska och kusliga – helt i samklang med böckernas innehåll. Hemsida: www.malvafurst.com

MALVA FÜRST

Malva Fürst är skolad i de grafiska hantverken/ artist books på Grafikskolan i Stockholm och har precis avslutat tredje året på utbildningen Grafisk Design och Illustration på Konstfack.

Med en bakgrund av fleråriga historiestudier hämtar hon ofta inspiration från kulturella och politiska uttryck i olika tider och samhällen. Att arbeta både med form och innehåll blir därför naturligt.

Hantverk och taktilitet är också en viktig inspirationskälla och favoritmaterialet är papper. Att arbeta detaljerat med helheten är den röda tråden som binder ihop hennes arbete med bild, text och bok.

Malva har gjort omslagen till serien "Skräck och mystik". Hennes detaljerade och välkomponerade illustrationer är på samma gång vackra, mystiska och kusliga – helt i samklang med böckernas innehåll.

Hemsida: www.malvafurst.com